Charter > Leo van Tiel

In 1928 richtte H. van Tiel een bedrijf op. Dit bestond uit een kolenzaak, stalhouderij, boerenmelk vervoer, fourage en een café. Na de Tweede Wereldoorlog werden dumpauto's van het Engelse en Amerikaanse leger gekocht. Deze auto's werden zelf geprepareerd tot civiele voertuigen.

In 1948 overleed H. van Tiel en het bedrijf werd overgenomen door L.C. van Tiel. Deze was al jaren werkzaam als chef transport bij Van Grieken Melk in Den Haag. In 1952 werden de stalhouderij en het café afgestoten. Rond 1955 stopte men ook met de kolenhandel, daar de olie, en naderhand het aardgas, sterk in opmars was. Het bedrijf richtte zich nu vooral op (levensmiddelen)transport.
Het onderhoud bleef altijd in eigen hand.

In 1958 kwam L. van Tiel in de zaak. Hij begon als bijrijder, werd vervolgens zelf chauffeur en is sinds 1964 eigenaar van het bedrijf. Onder zijn leiding groeide het bedrijf tot wat het nu is. Naast transport houdt het bedrijf zich nu ook bezig met op- en overslag.
Sinds 1993 is het bedrijf ISO 9002 gecertificeerd.

Tot 1989 was het bedrijf gevestigd in Kethel, een dorpje in Schiedam, maar vanwege uitbreidingen was men genoodzaakt te verhuizen. Het is nu gevestigd aan de Wilhelmina haven. Het aantal vrachtauto's is uitgegroeid tot zo'n 35 het totale personeel telt ongeveer 40 mensen.